Uluslarası Proje, Moments - Toplumsal Çalışmalar Dalında Finale Kaldı

Enstitümüz Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Erdinç ÖZTÜRK'ün yer aldığı Uluslararası Kurum/Üniversite destekli (İngiltere Kadın Platformu- Queen Mary Üniversitesi) intiharları önleme politikalarıyla ilgili proje, bu projeyi yakından takip eden ve fon desteği veren Queen Mary Üniversitesi tarafından Moments / Anlar projesi-Toplumsal çalışmalar dalında ödüle aday olarak “Community engagement awards in individual award for community engagement” kategorisinde finale kalan 3 aday arasına girmeyi başardı.

İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım ile Türkiye’den projeye destek veren psikiyatrist Dr. Aynil Yenel, Muğla Sıtkı Kocman Üniversitesi Dr. Ögr. Üyesi Deniz Şarlak, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü Prof.Dr. Erdinç Öztürk, Queen Mary Üniversitesi doktora araştırmacısı Dr. Christopher Halvorsrud ve Klinik Psikolog Özlem Eylem çalışma atölyeleriyle katkıda bulundukları projede bir bildiri yayınladılar.

Bildirideki konu başlıklarından bazıları aşağıdaki gibidir;
• Yakın çevrenizde intihar riskini düşündürecek davranışlar
• İntiharı düşünen bireyin çok sık kullandığı cümleler
• Riskli durumlarda neler yapmalıyız
• İntihar düşünen bireyle konuşurken kullanabileceğiniz ifadeler